De Fifty Ways Studio

De Fifty Ways Studio (82 m²)  heeft twee fotografiehoeken, waarvan de witte rondwand (limbo) de grootste is: 334 cm hoog en 500 cm breed. De ronde wand zorgt ervoor dat er op de foto er geen overgang te zien is van de vloer naar de muur, zodat het model geheel los in de ruimte lijkt te staan. Dit heet ook wel 'vrijstaand fotograferen'.

De rondwand is zeer geschikt voor modefotografie en portretfotografie. Ook fotografie met een zwarte achtergrond is mogelijk. Voor kleinere voorwerpen is er de opnametent, waarmee je met hulp van twee flitsers alle kleinere voorwerpen "vrijstaand" in de ruimte kan fotograferen. De studio heeft een garagedeur voor het binnenbrengen van grote voorwerpen.

Naast de fotstudio is een modestudio waar je kunt omkleden en de visagie kunt opstellen. Neem zelf je visagie-spullen mee.
Strijkijzer en strijktafel zijn aanwezig.
In de modestudio is er mogelijkheid om ontspannen te overleggen en iets te eten en drinken. De werkzaamheden in de fotostudio heeft daar geen last van.
Er is muziek aanwezig, maar neem gerust je eigen iPod of CD's mee.
Je kunt ook gebruik maken van ons draadloze netwerk, handig als je je gemaakte foto's meteen wilt versturen!

In de studio staan verschillende stoelen en krukjes. De bank in de visagie-ruimte is ook te gebruiken als bed. Er zijn kussens en verschillende kleurige doeken en plaids. Wil je meer weten of heb je speciale wensen, bel dan even met één van de medewerkers van de studio.

De studio heeft geen eigen fotocamera's en computers!

Apparatuur Fifty Ways Studio
4 studioflitsers van 400 W
1 studioflitser 1200 W
1 flitsparaplu zilver
2 flitsparaplu's wit
2 softboxen 60 x 80 cm
1 softbox 75 x 75 cm
1 softbox 80 x 120 cm
1 reflectie flitsparaplu met doorsnede van 1.70 meter
reflectiescherm rond (wit, zwart, zilver, goud)
reflectiescherm rechthoekig 92 x 122 cm (wit, zwart, zilver, goud)
conische snoot met honingraat
beauty dish 41 cm met honingraat
kleurenfilters
windmachine

limbowand (rondwand wit) 334 cm hoog en 500 cm breed
papieren achtergrond zwart 280 cm breed
opname-tent voor de fotografie van kleinere voorwerpen zoals mode-accessoires
lichtmeter en triggerset

De Fifty Ways StudioWat neem je zelf mee naar de studio?
Voor studiofotografie heb je geen high-tech camera nodig. Wel is het noodzakelijk dat je handmatig de ISO waarde, sluitertijd en diafragma kunt instellen. De basisinstelling is ISO100 en een sluitertijd van 1/125.

De camera heeft een flitsschoen nodig (zie foto), want daarop wordt de triggerset (draadloze flitsontspanner) bevestigd.

Wil je je foto's meteen op scherm zien, neem dan ook je eigen laptop mee. Een eigen fotomodel werkt prettig, maar is dat niet mogelijk, dan kunnen wij ook een model voor je verzorgen.